Agricola Italiana

Precisie-zaaimachines voor groenten.

Professionele akkerbouwers en loonwerkers willen geen concessies meer doen aan de kwaliteit van het zaaiwerk; goed zaaiwerk is een belangrijke voorwaarde voor een goede kwaliteit van het eindproduct. Agricola ontwikkelt en bouwt groentezaaiers zonder compromis. Het is dan ook logisch dat Agricola de meest gewilde groentezaaier is onder loonwerkers en groentetelers.
De Agricola zaaimachines worden geleverd in 4- tot 36-rijïge uitvoeringen en kunnen desgewenst volgens specificaties van de klant gebouwd worden. Enkele specifieke kenmerken van de Agricola machines zijn:

  • Alle machines zijn voorzien van een vacuümsysteem voor het precisie zaaien en een perslucht systeem om de zaaischijven schoon te houden.
  • Het vacuüm is regelbaar door het verstellen van de schoepopening, dus zonder het toerental van de ventilator aan te passen.
  • Het vacuüm kan eventueel ook gebruikt worden om de zaadbakken leeg te zuigen.
  • Alle machines zijn uitgevoerd met een 5 of 9 traps versnellingsbak, waarmee altijd de juiste afleg afstand ingesteld kan worden. Men behoeft hiervoor geen ketting te verleggen. De elementen zijn uitgevoerd met tandwielaandrijving i.p.v ketting aandrijving wat een veel duurzamere constructie is.
  • De belangrijke instellingen zoals de hoogte en de positie van de afstrijkers worden duidelijk weergegeven op de machine.
  • De machines kunnen met verschillende aandrukrollen worden uitgerust, zowel van rubber als van RVS, of een open rol. Tevens kan elk element worden uitgerust met een tussendrukrol voor het nog beter aandrukken van de grond. Ook bij tussendrukrollen zijn verschillende uitvoeringen mogelijk.
  • Ook kunnen verschillende uitvoeringen zaaikouters worden toegepast, zoals het standaard enkele kouter, het dubbele kouter of eventueel een bandzaaikouter, wat over een breedte van 3 – 7 cm zaait.
  • Machines met grotere werkbreedtes zijn vaak uitgevoerd met een hydraulisch, parallel opklapbaar frame, wat zeer robuust gebouwd is en tevens zorgt dat de elementen in opgeklapte stand altijd helemaal parallel omhoog staan. Bij grotere werkbreedtes wordt ook steeds vaker het starre, zeer robuuste “Quebec” frame toegepast.

Wie zijn wij?

Argi is Benelux importeur van Argo Tractors, Agricola zaaitechniek, Celli grondbewerking en Willemsen CCM molens.
Betrokkenheid, service en kwaliteit zijn de kernbegrippen van de organisatie. Werken vanuit de gebruikers van de machines.
Onze dealers zien wij als uiterst belangrijke schakel tussen u als klant en wij als importeur. Zij zijn kundig, bieden service en gaan voor
de gewenste kwaliteit en een optimaal resultaat.
Graag denken we met u mee om u de juiste machine voor uw situatie te kunnen adviseren!