Willemsen FF9

FF9W/K-M
De FF9W/K-M is een molen die u helemaal naar uw eigen eisen en wensen kunt samenstellen. De basisvoering heeft elektro-hydraulische bediening. Vervolgens is halfautomatische zuur toediening mogelijk. De hoogst uitgevoerde machines zijn volautomatisch uitgevoerd De computer kent een klantenbestand voor wie alle specifiek gegevens worden vastgelegd.
De koeling is even als bij de FF8W/K-M hydraustatisch aangedreven.
De koelunits zijn naast elkaar opgesteld zodat zich geen vuil kan ophopen tussen de radiatoren. Om de koeling maximaal te benutten wordt deze zo schoon mogelijk gehouden. De lucht wordt via een extreem groot gaaswerk naar de radiatoren geleid. Om de koelers te reinigen, kan het gaaswerk eenvoudig omhoog geklapt worden.Dashboard
De radiatoren kunnen nu gereinigd worden door de grote koelventilatoren de tegengestelde richting te laten draaien. Als optie is een volledig nieuw stuur en controlesysteem voor de molen leverbaar. Deze regelt en bewaakt de toevoer van het maalgoed volledig automatisch. Essentiële functies worden nauwlettend in de gaten gehouden.
Bij toepassing van conserveringsmiddel wordt dit automatisch in instelbare hoeveelheden aan het meel toegevoegd. Een doorstroom meting van de molen behoort tot de mogelijkheden.
De sterke V12 turbo-diesel met een cilinderinhoud van 22 liter en een vermogen van 850 pk draagt bij aan een maalcapaciteit van 150 ton maïs per uur (naar gelang de fijnheid). Door de goede toegankelijkheid via de grote zijkleppen is onderhoud van de molen eenvoudige uit te voeren.

FF9