De CCM-molens van de Duitse fabrikant Willemsen blinken, onder alle omstandigheden, uit in capaciteit en maalkwaliteit.
Met vermogens die variëren van 550 tot 800 pk is het mogelijk om ruim boven 100 ton product per uur te malen. De molens verwerken naast korrelmaïs ook diverse graansoorten. Voor zowel Nederland als België is Argi in Didam de importeur van Willemsen CCM-molens.
Loonwerkers en mengvoerbedrijven die maïs of graan direct aansluitend aan de oogst malen, hebben behoefte aan capaciteit. Daarom is naast kwaliteit, capaciteit het speerpunt voor de Duitse fabrikant Willemsen bij de ontwikkeling van CCM-molens. Willemsen brengt verschillende typen molens op de markt die variëren in motorvermogen van 550 tot 800 pk. Met dit vermogen bereikt Willemsen een optimaal rendement en is het mogelijk om, afhankelijk van het type machine, 80 tot 150 ton product per uur te verwerken. De molens zijn voorzien van grote bunkers, met een inhoud van 10 tot 25 ton, waarin zowel combines als kipwagens snel kunnen lossen. Het hoge rendement van de CCM-molens is vooral gebaseerd op het maalprincipe. Willemsen heeft de machines uitgerust met hamermolens. Daarmee is het mogelijk om een breed scala aan producten, zoals maïs en graan zowel nat als droog maar ook stro en zelfs aardappelen, te malen. De zeven die de fijnheid van het meel bepalen zijn snel uitwisselbaar. De kwaliteit van het eindproduct is zeer goed, het meel wordt niet opgewarmd en conserveert daardoor sneller en beter. De CCM-molens van Willemsen malen compromisloos, het betekent dat de capaciteit en de kwaliteit zelfs onder de moeilijkste omstandigheden gewaarborgd blijven.

Duurzaam en op maat gebouwd
Het hele concept van de CCM-molens is door fabrikant Willemsen zelf ontwikkeld. De molens worden duurzaam gebouwd, met eersteklas materiaal en een hoog afwerkingniveau. Willemsen bouwt de molens modulair op, geheel volgens de wensen van de klant. Vanwege het optimale rendement van de molens is het brandstofverbruik relatief laag. Verder treedt er nauwelijks slijtage op en zijn de machines uitermate onderhoudsvriendelijk. De CCM-molens van Willemsen zijn zonder twijfel interessant voor de West-Europese markt. De machines bewijzen hun waarde niet alleen tijdens de oogstperiodes maar ook later in het seizoen als maïs- en graanproducten voor krachtvoer gemalen moeten worden. Argi in Didam is importeur voor de CCM-molens in Nederland en België. Naast de verkoop van nieuwe machines levert Argi ook gebruikte molens die door Willemsen helemaal gemodificeerd en opgeknapt worden. Deze gebruikte machines zijn een volwaardig alternatief voor kleinere of startende ondernemers. Vraag naar de uitgebreide folder of neem voor extra informatie contact op met Gerard Zweers, tel.: 06-53236180.