Willemsen

FF7

De kleine met grote capaciteit

FF7W Eco en FF7W LKW
De FF7-Eco is een molen met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Ze overtuigt altijd weer door haar handzame afmetingen en de eenvoudige bediening. De robuuste 6 cilinder turbomotor met hoog koppel en een vermogen van 368 kW (500pk) maakt een maalcapaciteit in maïs van 80 ton per uur mogelijk. Bij graan ligt de capaciteit al naar gelang de vochtigheidsgraad op 60 ton per uur. Om de bodemstructuur bij gebruik op het land te sparen kan de molen met 700 mm brede banden uitgerust worden. Ook de zuurtank houder aan de linkerkant van de machine hoort tot de standaard uitrusting. De molen is dankzij zijn 3,20 mtr. brede stortbunker ook door grote kippers te bevoorraden. De storttijd van een gemiddelde 16 m3 kipper wordt mede door de hoge capaciteit zo tot een minimum beperkt. De bevoorrading direct vanuit de combine of vanuit een overlaad wagen kan ook zonder problemen. Alle voertuigen met een loshoogte tot 4 meter kunnen worden ingezet.
Omdat de 6 meter lange afvoerband hydraulisch over 160° gezwenkt kan worden. De uitlooptrechter is elektrisch verstelbaar. Zo kunnen ook lange en hoge drieassers probleemloos gevuld worden, zonder deze tussentijds te verzetten. Een verlengde afvoertrechter voorkomt stofvorming.
Voor wegtransport wordt de molen hydraulisch tot een handzame maat ingeklapt. Verkeerverlichting en een tweekrings- luchtdrukremsysteem zijn standaard. Een geïntegreerde opbouw op een vrachtwagen behoort tot de mogelijkheden.

FF7W/K-M
De kleine met groot comfort
De FF7W/K-M is een molen voor de ondernemer, de landbouwer die geen grote molen nodig heeft, maar die geen concessies wil doen aan het grote comfort. De molen is in meerdere versies leverbaar. In de eerste plaats is de machine met twee verschillende stortbunkers uit te voeren. Daarnaast zijn vier verschillende as- en bandencombinaties mogelijk. Als basis uitvoering geldt de 16 m3 stortbunker. Het onderstel heeft een enkele as op banden 550/60-22.5. Zowel de enkele- als de tandemas is met 60 cm of 70 cm brede banden uit te voeren. In de XL-versie heeft de machine een stortbunker van 25 m3, een tandemas en banden 500/60-22.5. De grote bunker wordt aangeraden als de molen niet via een overlaadwagen, of direct uit de combine gevuld wordt, maar met b.v. 18 ton kippers. In het laatste staat de molen vaak op het erf opgesteld.
In de geluidsarme cabine is de totale machinecontrole en -aansturing ondergebracht. Meerdere relevante motorfuncties laten zich op de displays aflezen. Bovendien is het motortoerental eenvoudig via een schakelaar te regelen. De bediening van het hydrauliek gaat via ergonomisch geplaatste joysticks. Alle andere functies worden met wipschakelaars bediend. Om een precieze regeling van de opvoervijzel te garanderen is de molen met een elektronisch geregelde volumeregelaar voorzien. Bovendien voor de controle van de lucht- en hydrauliekfilters in het hele systeem meerdere sensoren ingebouwd. Ze melden de machinist vroegtijdig wanneer een filter verstopt zou raken. Zo wordt onnodig stilvallen van de molen voorkomen. Om een betrouwbare werking van de diverse stroomverbruikers te verhogen, worden deze allemaal over separate relais aangestuurd. Deze zijn met steekzekeringen beveiligd. De bekabeling van de machine wordt in de eigen fabriek van Willemsen vervaardigd.
De cabine is voorzien van een radio en is voorbereid van een carkit. Om aangenaam met de molen te kunnen werken is de cabine voorzien van een verwarming en van een airconditioning. De comfortabele stoel is zowel horizontaal, als in hoogte te verstellen. Daarnaast is deze draaibaar en laat zich naar ieder individuele persoon instellen.

Wie zijn wij?

Argi is Benelux importeur van Argo Tractors, Agricola zaaitechniek, Celli grondbewerking en Willemsen CCM molens.
Betrokkenheid, service en kwaliteit zijn de kernbegrippen van de organisatie. Werken vanuit de gebruikers van de machines.
Onze dealers zien wij als uiterst belangrijke schakel tussen u als klant en wij als importeur. Zij zijn kundig, bieden service en gaan voor
de gewenste kwaliteit en een optimaal resultaat.
Graag denken we met u mee om u de juiste machine voor uw situatie te kunnen adviseren!